tirsdag 6. juli 2010

Rabarbragleder


Sol over Trøndelag:) og rabarbrakake med krem.
- pisk eggedosis av 2,5 dl sukker og 2 store egg
- smelt 60 gram smør og bland i 1 dl melk
- 3 dl hvetemel og 1,5 ts bakepulver blandes
Bland alt i en bolle og hell røren i en smurt rundform (24 cm)
- 2 fine rabarbrastilker kuttes i biter og legg dem oppå/opp i røren
Stek 30 - 40 minutter nederst i ovnen ved 200 grader.
Spises med pisket krem, mens du sitter i kveldssol i hagen og nyter duften av syriner og nattfiol.

2 kommentarer:

  1. ... også kjent som Gammelhjemmets Æblekage.

    Samme oppskrift ble brukt på et eldresenter i København, men her ble røren forstekt i 5 minutter i varm ovn før den ble fylt med epler (eller rabarbra), sukker, kanel og mandler (og rosiner). Så inn i ovnen igjen for nye 30-40 minutter. Siden den forstekes, synker ikke alle fruktbitene til bunnen av kaken.

    Kan godt multipliseres med 3, stekes i langpanne, fryses og så lunes i stekeovn. Særlig anvendbar på en dag med behov for et solstreif når den serveres ved siden av kaffen med en liten klatt vaniljeis.

    En vederkvægels.

    SvarSlett